Naisten Aktialiigajoukkue toi kauden avauspisteet Myrtsiin!

Lauantaina 5.10.2024 Atlaksen naisten joukkue matkusti Länsi-Uudellemaalle Siuntioon, jossa vastaan asettui paikallinen ylpeys Sjundeå IF. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen, hyvän peli-ilmeen löytänyt Atlas lasketteli selkeään 24-31 (13-16) voittoon viimekauden sarjanelosesta.

Ottelun asetelmat olivat selvät, molemmat joukkueet hakivat kauden avauspisteitä. Nousijajoukkue Atlas oli esiintynyt kahdessa ensimmäisessä ottelussaan viimekauden finaalikaksikkoa Grania ja HIFK:ta vastaan pirteästi, kun taas kolmannessa ottelussa Dicken kylvetti joukkuetta suurinumeroisesti. Sjundeå IF puolestaan oli kahdessa ensimmäisessä ottelussa jäänyt rumasti HIFK:n ja Dickenin jalkoihin. Siuntion joukkue on toki isossa uudelleenrakennus vaiheessa, kun joukkueesta lähti peräti yhdeksän pelaajaa viime kauden päätteeksi ja tulijapuolella on seitsemän pelaajaa. Tämän lisäksi joukkueen kokoonpanoon oli Atlas kamppailuun saatu kolme uutta pelaajaa GrIFK:sta yhteistyösopimuksen ansiosta.

Pisteiden tärkeys näkyikin ottelun alussa joukkueiden otteissa teknisten virheiden muodossa ja ottelu pysyikin pitkään vähämaalisena Siuntion ollessa hiukan niskan päällä. 10 minuutin kohdalla kotijoukkue oli taistellut itselleen kahden maalin etumatkan, johtaen ottelua 5–3. Muutamien pelaajavaihtojen ansioista kuitenkin Atlaksen joukkue taisteli itsensä peliin siirtyen seuraavan kymmenminuuttisen aikana 8–9 johtoon, siirtyen kuskin paikalle. Varsinkin Terese Niemisen vaihtaminen maaliin sekä Amanda Lindströmin tulo kentälle toi ryhtiä ja tempoa joukkueen tekemiseen.

Atlas repäisi puoliajan viimeisellä kolmanneksella eron parhaimmillaan jo neljään maaliin, puoliajalle lähdettiin vierailijoiden kolmen maalin johdossa, lukemin 13–16.

Toisen puoliajan alku oli Atlaksen

Toisen puoliajan ensimmäinen maali tuli kahden minuutin kohdalla Siuntion uuden virolaisvahvistuksen Laura Kärnerin kädestä, mutta tämä oli kotijoukkueelle laiha lohtu. Tiukan puolustuspelaamisen ja parantuneen pallovarmuuden sekä pelinopeuden ansiosta Atlas kasvatti päättäväisesti eroa, ensimmäinen kolmannes menikin vierailijoille peräti 1–6, kun Atlas johti 40 minuutin kohdalla lukemin 14–22. Tässä vaiheessa hyökkäyksen tahtipuikkoa heilutti kovaheittoinen Jessi Laasio kolmella maalillaan.

Siuntio taisteli, mutta Atlas oli liian vahva ja ero kasvoikin puoliajan aikana jo 10 maaliin. SIF kaunisteli loppulukemat ja ottelu päättyi Atlaksen kauden 2024–2025 ensimmäiseen voittoon lukemin 24–31.

Atlaksen päävalmentaja Viljami Kuntsi oli helpottunut ottelun jälkeen ja piti joukkueen esityksestä:

Ottelu oli vauhdikas ja mielestäni tasokas. Vaikka meille soviteltiin jopa ennakkosuosikin viittaa, tiesimme että Siuntiosta ei helposti pisteitä vastustajien matkaan anneta. Olen ylpeä tytöistä, jotka selvisivät hienosti kahdesta sudenkuopasta: Emme menneet paniikkiin, kun hyvästä pelistä huolimatta kaulaa ei ensimmäisellä jaksolla meinannut syntyä ja toisella puoliajalla kun kaulaa syntyi, niin osasimme ylläpitää kaulaa synnyttäneen tason. Tästä on hyvä jatkaa syyskauden päävastusten kohtaamisputkea!