Atlas taipui toisessa Aktialiiga ottelussa HIFK:lle Lehto Areenalla

Atlaksen naisten kivenkova aloitusohjelma kauden 24-25 Aktialiigassa jatkui tappiollisesti, kun Tapulin Liikuntakeskuksen Lehto Areenalle vieraaksi saapui HIFK. Edelliskauden finaalijoukkue oli ottelussa parempi, voittaen loppujen lopuksi yhdeksällä maalilla lukemin 39-30 (24-14).

HIFK tuli otteluun terävästi, Atlaksella oli haasteita pysyä pelitempossa ja varsinkin kovuudessa 1 vastaan 1 tilanteissa mukana, kun rutinoitunut HIFK näytti osaamistaan. Ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana vierailijat kasvattivat johtonsa tiiviillä puolustuspelillä sekä vahvalla ja nopealla hyökkäyspelillään kuuteen maaliin johtaen lukemin 3-9. Atlaksella oli haasteita vastata tähän, mutta taisteli kuitenkin kovaa ja pysyi puoliajalle 10 maalin päässä.
Tauolta kentälle saapui päättäväinen vierasjoukkue, joka jälleen puoliajan alkuun näytti kaapin paikan sarjatulokkaalle ja vei ensimmäisen kymmenminuuttisen 5 maalilla, siirtyen 31-17 johtoon. Terese Niemisen tilalle maaliin tullut Kia Viljakainen oli kuitenkin päättänyt nostaa Atlaksen tekemistä, 4 perättäisen torjunnan myötä, vei Atlas vaihtoa seuranneen viisiminuuttisen 5-1 ja palautti kotijoukkueen tekemiseen itseluottamusta ja uskoa. Voittotaisteluun Kian torjunnat eivät joukkuetta siivittäneet, mutta eroa päästiin kaventamaan ja joukkue sai jälleen osoitettua, että hyvällä peli-ilmeellä ja joukkuetekemisellä pystytään taistelemaan myös kärkijoukkueita vastaan.
Atlaksen päävalmentaja Viljami Kuntsi myönsi, että parempi joukkue ve voiton.

Ehjemmän pelin pelannut joukkue voitti. Meillä ei vielä pysy oma paras päällä koko matsia. Sitä kohti!

HIFK-luotsi Rostislav Grinishin oli voittoon tyytyväinen.

Atlakselle kiitos hyvästä pelistä. Meillä peli alkoi hyvin ja tehtiin sitä mistä oli sovittu. Toisella puoliajalla vähän liikaa virheitä, mutta yleisesti hyvä peli.

Ottelun parhaana palkitti HIFK:n Kira Härkönen oli päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

Hyvä ensimmäinen puoliaika, mutta pelin lopussa liikaa sähläämistä. Kaksi pistettä kotiin kuitenkin.

Ella Holopainen, HIFK

TEHO juomat palkitsee Atlaksen naisten kotiotteluissa eniten pelitilannemaaleja tehneen pelaajan TEHO tuotepaketilla.

Nälkäisin pelaaja:

Miisa Palkoranta

Wandas Kitchen & Lounge palkitsee Atlaksen kotiotteluissa kotijoukkueen nälkäisimmän pelaajan ravintola lahjakortilla.