Dicken liian vahva Atlaksen naisille – seuraavana vuorossa SIF

Keskiviikkona 2.10.2024 Atlaksen naisten joukkue pelasi kauden ensimmäisen vierasottelun Pirkkolassa, kun vastassa oli yksi kauden kovimmista ennakkosuosikeista Dicken. Viime kauden pronssimitalistit osoittivatkin vahvuutensa ja hoitivat ottelun nimiinsä selkein lukemin 34–18 (21–9).

Kahdessa aikaisemmassa ottelussa viime kauden finalisteja, Grania ja HIFK:ta, kiusannut ja haastanut Atlas, lähti otteluun tavoittelemaan kauden ensimmäisiä pisteitään, mutta varsinkin hyvää sekä pirteää esitystä. Atlas pysyikin Dickenin kyydissä mukana ensimmäisen 15 minuuttisen, aina tilanteeseen 8–5. Tässä vaiheessa kotijoukkue laittoi uuden vaihteen sisään ja repäisi taululle selkeän eron, kun seuraava viisiminuuttinen meni Dickenille puhtaasti 5–0 ja tilanne taululla oli 13–5. Puoliajan loppuun mennessä Dickenin kasvatti eron jo 12 maaliin, kun tauolle mentiin lukemissa 21–9.

Toisella puoliajalla ei Atlas pystynyt kunnolla haastamaan vahvaa kotijoukkuetta, jonka puolustus ja maalivahtipeli oli vielä tällä hetkellä liian kova pala purtavaksi Atlaksen joukkueelle. Dickenin maalivahti Charlotta Brunbergilla olikin huippupäivä tolppien välissä, kun hän päätyi peräti 18 torjuntaan, joista 13 tuli toisella jaksolla, torjuntaprosentin ollessa 50 %. Vahvan puolustus ja maalivahtipelaamisensa ansiosta Dicken pääsi tyylittelemään peräti 16 maalin voiton, lukemin 34–18.

Päävalmentaja Kuntsi kuittasikin tappion lyhyesti liiton tiedotteessa: ” Viime kauden kärkikolmikko kohdattu ja tasoero kartoitettu, nyt fokus kohti meidän syyskautemme päävastustajia.”

Ottelun tilastot

Tähtipelaajat:

3 tähteä: Jessica Gammals, Dicken
2 tähteä: Charlotta Brunberg, Dicken
1 Tähti: Matilda Peitsaro, Dicken

Ottelun kulku:

10 min.6-3
20 min.12-5
30 min.21-9
40 min.27-12
50 min.30-15
60 min.34-18

Joukkueiden kokoonpanot ja maalintekijät:

NroNimiMaalit
7Venla Nilsson
12Emilia Siggberg7
15Matilda Peitsaro6
16Charlotta Brunberg
22Jessika Gammals6
24Ella Valkamo3
25Felicia Granfors1
26Emilia Sundström5
42Janica Sjöström2
52Linn Wentzel1
54Cecilia Heinrichs
58Jessica Lönnholtz
77Kia Mbembela3
NroNimiMaalit
1Ronya Kunttu
4Mariela Lönnqvist4
5Amanda Lindström3
6Milla Maristo1
9Linnea Fagerholm1
14Veronika Garro
16Kia Viljakainen
17Kia Hulkkonen1
19Fanny Axberg
21Adriana Jakimova
26Danica Ekström3
36Heidi Kuhlberg
43Jessi Laasio4
51Nora Wunsch1
71Sonja Berghäll
85Terese Nieminen

 

Tarkemmat ottelutilastot löydät Suomen Käsipalloliiton Aktia tulospalvelusta: https://tulospalvelu.finnhandball.net/taso/ottelu.php?otteluid=515998

Ottelusta muissa medioissa:

https://aktialiiga.fi/naiset/2024-2025/ottelut-2024-25/dicken-vakuuttavaan-voittoon-atlaksesta/
https://svenska.yle.fi/a/7-10064899

Lauantaina vastaan SIF

Lauantaina 5.10.2024 Atlaksen naiset matkustavat Siuntioon, jossa vastaan asettuu paikallinen ylpeys SIF, ottelu alkaa klo 17.15. Isoja muutoksia kauden alla kokeneen joukkueen valmistautuminen kauteen ei varmasti ole ollut optimaalinen ja joukkueen tavoitteena onkin kehittyä tasaisesti kauden aikana. Atlaksestakin tuttu joukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Nisse Heerman odottaakin nuorelta joukkueeltaan askelta eteenpäin:

 Yritetään taas ottaa askel eteenpäin viimekertaisesta. Haluamme viedä jokaista pelin osa-aluetta parempaan suuntaan. Kausi on lähtenyt käyntiin odotusten mukaan, uudelle nuorelle joukkueelle jokainen ottelu antaa lisää kokemusta. Toivotaan hyvää ja rehtiä kamppailua pisteistä.

Atlaksen joukkue lähtee nälkäisenä Siuntioon ja janoaakin kauden ensimmäisiä pisteitä. Kovan aloitusohjelman saanut joukkue uskoo omaan tekemiseensä ja halu on kova näyttää osaaminen sekä se, että joukkue kuuluu pääsarjatasolle.

50 Alicia Eklund

Meillä on ollut kolme kovaa ottelua, joista on otettu opit mukaan ja nyt lähdetään kovalla asenteella ja peli-ilolla näyttämään meidän hyvää osaamista. Pyritään pelaamaan ehjät 60 minuuttia ilman nukahtamisia ja vähentämään teknisten virheiden määrää, joita on tullut liikaa edellisissä peleissä. Hyvällä joukkuehengellä mennään näyttämään, että meidän paikkamme on SM-sarjassa. Olisi aika hienoa ottaa tämän kauden ensimmäiset pisteet kotiin. Toteaa joukkueen vikkelä laituri Alicia Eklund.

Atlaksen päävalmentajan Viljami Kuntsin ajatukset ovat hyvin samansuuntaisia. Joukkue ei vielä ole pystynyt pelaamaan täyttä ehjää ottelua ja se onkin tällä kertaa tavoitteena.

Viime kauden mitalikolmikko kohdattu ja tämänhetkinen tasoero kartoitettu. Vielä ei ollut mahdollista saada aikaan kunnon pistekamppailua, vaikka tulokset päivänvalon kestävätkin.

Lauantaina vastassa on Siuntio, joka on yksi syyskautemme päävastuksista. Siuntiosta ei missään tapauksessa anneta pisteitä vieraiden matkaan kovin helpolla, joten olemme varautuneet täyteen päivätyöhön. Tavoitteenamme on pelata ehjä hyväasenteinen kuusikymmentäminuuttinen ja mikäli siinä onnistumme, näkyy se myös ottelun päättyessä tulostaululla. Tulkaa Siuntioon kannustuksellanne myötävaikuttamaan peli-ilmeeseemme!”

Miten nuori Siuntio on onnistunut kasaamaan rivinsä kahden isonumeroisen tappion jälkeen? Kuka nousee ottelussa johtavaan rooliin?

Onko Atlas palautunut keskiviikon kamppailusta fyysisesti, mutta myös henkisesti? Saako Atlas viimein puolustus- ja maalivahtipelinpalaset kohdilleen?

Tämä selviää saapumalla Siuntioon lauantaina 5.10.2024 klo 17.15, jos jostain syystä et pääse paikalle, on ottelu katsottavissa handistv:stä: https://handis.tv/sifnaiset/games/g/1zcojbve

Otteluohjelma ja tilastot Aktia tulospalvelussa:

https://tulospalvelu.finnhandball.net/taso/joukkue.php?joukkue=90323&turnaus=hb2024&sarja=NSM

Suomen Käsipalloliitto

Naisten Aktialiiga: https://aktialiiga.fi/naiset/
Facebook: https://www.facebook.com/finnhandball
Instagram: https://www.instagram.com/handballfinland/

Atlas Naiset

Internet sivut: https://www.atlashandball.fi/atlas-naiset/
Facebook: https://www.facebook.com/atlasnaiset
Instagram: https://www.instagram.com/atlasnaiset/

Dicken

Internet sivut: https://sif.fi
Instagram: https://www.instagram.com/sifnsm/

 

Scroll to top