Atlas Dickenin vieraaksi naisten Aktialiigassa

Atlaksen naisten joukkueen kivenkova kauden aloitus saa jatkoa, kun joukkue matkustaa etelään viime kauden pronssijoukkue Dickenin vieraaksi. Keskiviikkona 2.9.2024 klo 18.00 asetelma on selvä kun, legendaarisen Pirkkolan palloilupyhätön parketille astelee kauden yksi suurimmista ennakkosuosikeista ja sarjanousija. Dicken aloitti kauden muita joukkueita myöhemmin SJundeå IF:ää vastaan, voittaen ottelun selkein lukemin 42–21 (20–12), maajoukkuepelaaja Matilda Peitsaron hääriessä parhaana maalintekijänä 9 maalillaan.

Atlasvalmennus tiedostaakin ottelun lähtökohdat erittäin hyvin ja valmentaja Toni Aallon mukaan joukkueella on otteluun selkeät tavoitteet.

Kovat pelit jatkuu… eli kärkeen mitalikolmikon ja ennakkosuosikkien kohtaamiset.

Joukkue on taistellut hyvin kaksi ensimmäistä ottelua ja kolmanteen lähdetään aika samoista asetelmista, eli vastustaja on ehdoton ennakkosuosikki, me lähdemme taistelemaan ja haastamaan. Hakemaan omaa parasta peliämme.

Valmistautuminen on ollut hieman rikkonaista, kun oma halli on ollut kiinni ja on harjoiteltu hieman epäsäännöllisesti evakossa. Treeneissä on kuitenkin pystytty vetämään ihan täysipainoisia harjoituksia.

Dicken on pelannut vain yhden ottelun, joka sujui murskaavasti ja varmasti odotetusti. Dickenin takapelaajat Peitsaro, Heikkinen ja Siggberg muodostaa varmaan sarjan kovimman kolmikon, jota on todella vaikea pysäyttää. Dickenillä on varmasti paljon pelihaluja, kun otteluita on takana vasta yksi. Pelistä ei tule siis helppoa ja tärkeintä on peli-ilme, taistelutahto ja halu kehittää omaa pelaamista, joiden osalta ottelussa on vain hävittävää, tuloksellisesti vain voitettavaa. Toiveissa on siis vauhdikas ja kehittyvä peli, joka vie meitä taas askeleen eteenpäin.

Atlaksen Mariela Lönnqvist odottaa innolla joukkueen ensimmäistä vierasottelua.

Meillä on ollut kaksi peliä alla ja niistä on opittu paljon. Odotan tiukkaa ja jännittävää peliä, molemmat joukkueet haluavat voittaa ja se tulee varmasti näkymään pelikentällä.

4 Mariela Lönnqvist

Toivottavasti moni atlaslainen löytää myös tiensä Pirkkolaan💙

Dicken kovin tavoittein kauteen

Ennen pelikauden alkua Dickenin päävalmentaja Petri Väyrynen naulasi Dickenin kotisivuilla joukkueen tavoitteet:

Odotukset/tavoitteet ovat kovat. Kahta finaalipaikkaa haetaan ja sitä kautta kahta pokaalia. Joukkue on vuoden vanhempi silti nuori, joten odotettavissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Rosteri on suurin piirtein sama. Muutama oma juniori nostettu, yksi paluumuuttaja sekä yksi vahvistus.

Väyrynen odottaakin innolla Atlaksen kohtaamista.

Kiva pelata uutta joukkuetta vastaan. Odotetaan innolla. Terveystilanne on ihan OK. Muutamilla pelaajilla takana pitkä kuntoutus jakso ja ovat mukana varmaankin vuoden vaihteessa.

Dicken on sekoitus nuoria omia kasvatteja sekä kokeneempia pelaajia, odotettavissa onkin todella kova, fyysinen ja vauhdikas ottelu.

Joukkueen tähtikaartiin kuuluva Matilda Peitsaro osoitti kauden avauksessa kuntoutuneensa yläraajavammastaan ja viime kauden Ruotsissa viettänyt Linn Wentzel on oiva vahvistus joukkueelle molempiin päihin kenttää.

Puolustus voiton avaimena

Atlas on aikaisemmissa otteluissaan osoittanut, että maaleja tulee ja hyökkäyspeli on monipuolista ja vauhdikasta. Murheena otteluissa on ollut puolustustyöskentelyn yhtenäisyys sekä kovuus, kahdessa ensimmäisessä ottelussa päästettyjen maalien sarakkeeseen on tullut peräti 76 maalia, joka on otteluiden voittamista ajatellen aivan liikaa.

Kuka nousee Atlaksen puolustuksen johtajaksi? Miten joukkue pysäyttää Dickenin kovat heittäjät Peitsaron, Heikkisen ja Siggbergin?

Tämä selviää saapumalla Pirkkolaan keskiviikkona, jos jostain syystä et pääse paikalle, on ottelu katsottavissa handistv:stä: https://handis.tv/dickennaiset/games/g/ui81cofz

Otteluohjelma ja tilastot Aktia tulospalvelussa:

https://tulospalvelu.finnhandball.net/taso/joukkue.php?joukkue=90323&turnaus=hb2024&sarja=NSM

Suomen Käsipalloliitto

Naisten Aktialiiga: https://aktialiiga.fi/naiset/
Facebook: https://www.facebook.com/finnhandball
Instagram: https://www.instagram.com/handballfinland/

Atlas Naiset

Internet sivut: https://www.atlashandball.fi/atlas-naiset/
Facebook: https://www.facebook.com/atlasnaiset
Instagram: https://www.instagram.com/atlasnaiset/

Dicken

Internet sivut: www.dicken.fi
Facebook: https://www.facebook.com/Dickenhandball
Instagram: https://www.instagram.com/dickennsm/

Scroll to top