Naisten Aktialiigan avauksessa nähtiin maalijuhla

Naisten pääsarja palasi kolmen vuoden tauon jälkeen Myyrmäen Urheilutalolle ja millä tavalla! Suomen Mestari GrIFK saapui sarjanousija Atlaksen vieraaksi otteluun, jossa lopulta nähtiin peräti 67 maalia. 200 päinen yleisö todisti positiivista, vauhdikasta ja mukaansatempaavaa ottelua, jossa paikallaolijat pääsivät todistamaan toinen toistaan hienompia hyökkäyspään suorituksia sekä tunnetta, jota ei Myyrmäessä ole muutamaan vuoteen nähty. Käsipalloa parhaimmillaan! Vierasjoukkueen kokemus, pelirohkeus ja taitotaso oli kuitenkin sen verran kovempi, että pistee matkasivat kauniaisiin lukemin30-37 (15-22).

Atlas taistelee hyvin ja tulee ottamaan pisteitä kotikentällään tällä kaudella.

toteaa mestariluotsi Patrik Johansson liiton tiedotteessa.

Ottelun alussa oli huomattavissa molemmissa joukkueissa kauden ensimmäisen kilpailuottelun tuomaa jännitystä, mikä näkyi pallon menetyksinä, sekä hätiköityinä ratkaisuina. Kovemman rutiinin omaava GrIFK löysi kuitenkin rauhallisuuden ja varmuuden nopeammin ja piti ottelun alun varmasti omassa komennossaan. GrIFK:n maalivahti Moa Sjölund napsi puolustuksen takana helpoimmat pallot pois ja joukkueen uusi vahvistus, Isabel Larsson, esitti erittäin pirteitä otteita hyökkäyspäässä. Monipuolinen pelaaja viimeisteli sekä takaheitoilla, läpiajoilla ja nopeilla vastahyökkäyksillä ensimmäisellä puoliajalla peräti viisi maalia. Atlas kuitenkin roikkui mukana tehden mitä osasi ja pystyi laajalla rintamalla hienoihin, varsinkinn hyökkäyspään suorituksiin. Varsinkin joukkueen uusi vahvistus, Amanda Lindström toi joukkueen pelaamiseen rohkeutta ja määrätietoisuutta. Amanda, jolla on jo kokemusta jopa yhden pääsarjaottelun verran Paraisilta, uskalsi haastaa hyökkäyspäässä vastustajan puolustusta sekä puolusti vastustajan kovinta syömähammasta Johanna Hilliä vastaan, Amanda toi kaivattua pelirohkeutta heti alkuminuuteista lähtien joukkueen tekemiseen. Ottelun 12 minuutille asti Atlas pysyi kamppailussa iskuetäisyydellä, mutta tässä vaiheessa Granin kone yskähti käyntiin. Ilman mitään erikoisempia muutoksia pelissä, alkoi ero vain yskinkertaisesti kasvamaan ja vierailijat veivät vahvalla joukkuetekemisellä puoliajan lopun kotijoukkuetta, siirtyen puoliajalle 15-22 johdossa.

Toisen puoliajan alkuun sattui Atlakselle se valitettava synkkä hetki. Joukkueen peli-ilme ei ollut toivotunlainen ja näin vahvaa vastustajaa vastaan rangaistus  tulee välittömästi, GrIFK vei toisen puoliajan ensimmäiset 10 minuuttia 6-3, eron revetessä jo 10 maaliin. Myyrmäessä mietittiin jo, että Grani tulee juoksemaan taululle todella tylyt lukemat, mutta toisin kävi! Kotijoukkue heräsi henkiin ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Tilanteessa 28-18 otti kapteeni Adriana Jakimova joukkueen harteilleen, heittäen ensiksi aivan huikean alavedon ylänurkkaan, Granin puolustuksen sekä maalivahdin ihmetellessä tätä suoritusta, heti seuraavassa tilanteessa Atsku riisti pallon puolustuksessa ja heitti sen tyhjään Granimaaliin omasta päästä. Loppua kohden Atlaksen maalivahti Terese Nieminen pääsi otteluun upeasti mukaan ja auttoi joukkuetta tulemaan jo viiden maalin päähän. Loppulukemiksi kirjattiin 30-37 vierailija GrIFK:lle

Atlaksen päävalmentaja antoi tappiosta huolimatta tunnustusta joukkueelleen.

Viime kauden mestarin ja sarjanousijan tasoero näkyy tulostaululla. Tulosta lähdetään kaventamaan kevättä kohden, olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen!

Ottelusta mainittakoon, että peräti viisi Atlas ja kaksi GrIFK pelaajaa pelasivat ensimmäien naisten SM-sarjaottelun. Näistä seitsemästä pelaajasta viisi saikin tilastomerkinnän, kun Atlaksen maalissa ensimmäisen puoliajan pelannut Kia Viljakainen napsi 3 torjuntaa, Danica Ekström (Atlas), Linnea Fagerholm (Atlas) sekä Trine Björqvist (GrIFK) ja Jennie Nerdrum (GrIFK) maalasivat ensimmäiset osumansa pääsarjatasolla.

Tähtipelaajat:

Kuva: Pasi Liesimaa. Atlaksen pelaaja Amanda Lindström palkitiin 1 tähdellä hyvistä otteistaan Atlaksen paidassa.

3 tähteä: Johanna Hilli, GrIFK
2 tähteä: Ella Paukku, GrIFK
1 Tähti: Amanda Lindström, Atlas

TEHO-pelaaja:

Adriana Jakimova

TEHO juomat palkitsee Atlaksen naisten kotiotteluissa eniten pelitilannemaaleja tehneen pelaajan TEHO tuotepaketilla.

Nälkäisin pelaaja:

Wandas Kitchen & Lounge palkitsee Atlaksen kotiotteluissa kotijoukkueen nälkäisimmän pelaajan ravintola lahjakortilla.

Ottelun kulku:

10 min.5-7
20 min.10-14
30 min.15-22
40 min.19-28
50 min.24-34
60 min.30-37

Joukkueiden kokoonpanot ja maalintekijät:

Kia Viljakainen 3 torjuntaa, Terese Nieminen 7 torjuntaa, Mariela Lönnqvist 5 maalia, Amanda Lindström 4, Liisa Holopainen 3, Linnea Fagerholm 2, Miisa Palkoranta 1, Kia Hulkkonen, Adriana Jakimova 6, Danica Ekström 1, Jonna Ahlajoki, Heidi Kuhlberg, Jessi Laasio 4, Alicia Eklund 3, Nora Wunsch 1, Sonja Berghäll

Moa Sjölund 9 torjuntaa, Alexandra Olsson 4 torjuntaa, Corinna Jensen (A) 2, Linnea Harms 4, Jennie Nerdrum 2, Johanna Hilli 6, Isabel Larsson 5, Ella Paukku 6, Sandra Laitinen 4, Amanda Olsson 1, Emily Johansson 1, Annika Mustonen 1, Fanny Reinikainen 1, Unni Laaksonen 1, Louise Heinonen, Trine Björkqvist 3